didier de borle, beeldmaker

Strand- en zeefotografie

op dichan.eu door

Didier de Borle, beeldmaker

naar het menu van deze website

Welkom op mijn website 'Strand- en zeefotografie'

Sinds zo'n tien jaar woon ik aan de Belgische kust. Je begrijpt dat foto's van het strand en, in mijn geval, de Noordzee hier niet mogen ontbreken.
Een aantal zaken welke ik belangrijk vind bij deze tak van fotografie:

 • Materiaal
  Ik ga op pad met een teleobjectief. Dat is mijn Tamron 18 tot 270 mm. Daarmee kan ik vele kanten uit en hoef ik geen lenzen te wisselen op het strand, want dat doen is vragen om problemen. Wind, zand en zout water zijn fataal voor je sensor.
 • Spelen met de zon
  Favoriete foto-onderwerpen aan zee zijn natuurlijk de zonsopkomst en de zonsondergang. Maar denk ook eens aan het spelen met tegenlicht.
 • Meeuwen
  Mijn favoriete modellen aan de zee zijn de meeuwen. Ze zijn niet schuw en met een weinig geduld zijn mooie / grappige momenten vast te leggen.
 • Eb en vloed
  De getijden zorgen voor mooie landschappen (waterplassen) welke achterblijven op het strand. Daarin zijn dikwijls mooie reflecties waar te nemen.
  Kom ook eens op het moment dat de zee zich net teruggetrokken heeft, dan tref je mooie texturen in het zand. Ook blijft er soms wel wat achter dat het fotograferen waard is.
 • Strandhuisjes
  En ook andere constructies welke mensen opzetten om zich tegen wind en opvliegend zand te beschermen kunnen mooie plaatjes opleveren. Let vooral op de vorm en de kleur ervan.
 • Watersport
  En watersporters kunnen een bron van foto-inspiratie zijn. Het gaat niet altijd goed, wat dan aardig wat beeldmateriaal oplevert. Bij watersport hoort ook wind en hogere golven.
 • Duinen
  Als die er (nog) zijn, trek dan ook eens de duinen in. Veelal levert dat prachtige (landschap) foto's op. Ook het fotograferen van de zee met de duinen als voorgrond moet je toch eens uitproberen.

Aanschouw mijn portfolio 'Strand- en zeefotografie'. Via het hamburger-menu rechts bovenaan kan je er terecht.
En laat mij vooral weten wat je ervan vind.


 

[ top pagina ] © Didier de Borle

Keywords didier de borle, beeldmaker, fotografie, strandfotografie, zeefotografie